25 november 2010

Önskelista

Jag säger det nu, så behöver vi inte snacka om det mer. Jag har alla prylar jag behöver. Jag har önskat mig fred som present sen jag var barn, men ingen har riktigt fattat piken. I år är jag mer konkret. Kära tomten:

  1. Ingenting
  2. En brunn eller ett träd. Möjligen en get eller ett får, men motvilligt. Inte till mig, till någon annan
  3. Jättemånga nummer av Situation Stockholm. Jag kommer slänga dem allihopa, det är inte en tidning en delar med sig av när en läst ut den.

Det är vad som skulle göra mig glad. Inget annat, verkligen, ärligt! That's all, tjipp och hej!

4 kommentarer:

  1. en gång gick jag till ett sånt här vad heter det? varuhus! men dom hade inte det jag letade efter. men förut, typ på 60talet var ju en kille från göteborg chef för inköp på NK men han hade visst varit kommunist när han bodde i göteborg men jag tror inte han är det nu längre eller om han ens är vid livet men en bra kille är han i alla fall. eller ja alltså har jag hört, jag har ju bara pratat med hans pappas gamla kompis.

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid anat, men aldrig riktigt fått det bevisat, att K'et i NK står för Kommunism.

    SvaraRadera
  3. En gång såg jag ett jättesnyggt träd i NK's julskyltning, som hängde i rep från taket som ljuskrona över ett vardagsrumsbord. Jag övertalade min sambo att vi inte skulle köpa NK's träd, utan att jag kunde skaffa fram ett eget träd, måla det vitt och hänga i snören ovanför vårt vardagsrumsbord. Men det har jag aldrig gjort.

    SvaraRadera
  4. NK stod från början för Nordiska Kommunistpartiet men efter att storsinnade skandinaver brutits sig ut och format separatistiska Skandinaviska Socialist-Kommunisterna, senare känt kort och gott som Island, lades verksamheten inom NK på is, varefter Ernst-Hugo Järegård köpte upp deras gamla sunkiga partilokal för kommersiella syften. Detta var på 70-talet, vilket innebar att E-H Järegård genom alltför frikostigt inmundigande av legal knarkoktika hallat rejält och inte insett att han råkat tjacka en gigantiskt byggnad på norrmalm och inte alls den källargarderob i Bredäng som han först planerat att göra. Ja, det var historien bakom NK.

    SvaraRadera